Få bugt med Corona-kilo

Vi har vidst alle hørt om de berygtede Corona kilo, og måske er du blevet afsløret af din badevægt.
Den seneste tids begivenheder, har vendt op og ned på langt de flestes hverdag. Mange flere er mere hjemme end de plejer, og oplever pludselig, at have meget mere tid end man er vant til.

Det kan være svært at rumme disse nye omstændigheder. Mange kan blive ramt af kedsomhed og rastløshed, og fristelsen til at snacke kan være stor. Nogle rammes også af stor frygt og usikkerhed, og disse negative og uvante følelser kan hurtigt føre til uhensigtsmæssig spisning.

Men hvordan kan du vende situationen inden det løber af sporet, og du senere skal arbejde endnu hårdere for at komme af med de ekstra kilo?

Indarbejd nye rutiner

Det er måske nu du har tid til at kigge dine vaner efter i sømmende. Er der et mønster der går igen, hvad end det handler om uhensigtsmæssige spisevaner eller manglende motion og overskud. Brug tiden på at finde frem til hvilke vaner du gerne vil ændre, og prøv i stedet at find nye rutiner der kan hjælpe dig på rette spor. Måske er der tid til at prøve nye sunde retter eller komme i gang med at løbe eller gå ture. Husk også, at du i en periode slipper for de fristelser, du normalt er udsat for på din arbejdsplads.

Husk det sociale

Mange føler sig mere ensomme i disse tider, og nogle håndterer det ved at spise. Næste gang du genkender disse følelser, så øv dig i at finde andre handlingsmønstre. Ring eller skriv til venner, kollegaer eller familie, og se om det ikke påvirker dit humør og din reaktion på negative følelser til det bedre. Dine venner, kollegaer og familie vil uden tvivl også sætte stor pris på din omtanke.

Sæt pris på den ekstra tid

Selvom det kan være svært at acceptere, så husk at du ikke kan gøre noget ved situationen. Udnyt den ekstra tid, du har fået, til alt det du gerne vil nå. Hvad end det er at få ordnet en masse praktiske ting, eller det er mere tid til selvforkælelse og mig-tid.

Søg hjælp

Du er måske blevet opmærksom på nogle uhensigtsmæssige handlingsmønstre, hvad end det bunder i kedsomhed, usikkerhed, ensomhed eller noget helt fjerde. Derefter gælder det om at smede mens jernet er varmt. Det er derfor ikke nogen skam at bede om hjælp til at få arbejdet med de bagvedliggende årsager, og én gang for alle få bugt med de uønskede ekstra kilo. Hos Aabyhøj Osteopati kan vi hjælpe dig med alt fra vægttab, vaner, søvn, smerter og meget meget mere.

Corona-priser på kostvejledning ser du her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *