“Bare” fødder

Savner du fornemmelsen af sand/græs imellem tæerne?

Vidste du at det ikke kun er godt for sindet at gå med bare fødder, men at det også er godt for både dit helbred og din krop?

Når du går barfodet styrker du muskler og ligamenter i fødder og underben og øger bevægeligheden i fodens og anklens led. Dette kan forebygge skader og problematikker som akillessenebetændelse, hælspore, sammensunket forfod, hallux valgus etc. Sunde fødder påvirker også resten af kroppen. En sund og stærk fodstilling påvirker indirekte stillingen i knæ, bækken, ryg, nakke og skuldre og har derved indvirkning på hele din kropsholdning.

Aktiviteter på bare fødder styrker desuden din proprioceptive sans, som er kroppens evne til instinktivt at vide, hvad de forskellige kropsdele laver og hvor de befinder sig. Dette er ikke kun sundt for dine led. Forskning tyder på, at aktiviteter som stiller krav til den proprioceptive sans også kan øge vores arbejdshukommelse med op til 50 %!

At gå med bare fødder stimulerer føddernes reflekszoner, som bl.a. påvirker kroppens organer og giver dermed “gratis zoneterapi”.

Kort sagt har sunde fødder en lang række fysiske og psykiske fordele, som kan smitte af på din præstationsevne i hele din hverdag, både på jobbet, i træningssalen og hjemme. Sunde fødder er altså en god investering.
Så hvordan kan du bibeholde effekten fra sommerens gode barfodsaktiviteter når vinterkulden sætter ind?

Her er nogle tips: sørg for at slipper fødderne fri lidt hver dag. Gå så vidt muligt barfodet hjemme, dyrk træning på bare fødder – det kan fx være yoga eller dans. Du kan også lave specifikke fodøvelser, som er skræddersyet til at holde fødderne sunde og stærke. En hoppebold kan fx bruges til en hurtig gang massage på fodsålerne eller prøv at samle ting op fra gulvet med tæerne.

En fysioterapeut kan hjælpe dig med øvelser, der passer til lige netop dig og dine fødder. En osteopat kan bl.a. hjælpe dig med at frigøre låsninger i led, så foden kan bevæge sig frit.

Hos Åbyhøj Osteopati er der mulighed for træning på bare fødder på vores yogahold.
Book en tid på vores hjemmeside: www.aabyhojosteopati.dk
Eller via direkte link: https://system.easypractice.net/book/aabyhojosteopati

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *