Osteopati

En Osteopat betragter din krop som én enhed og som en helhed og behandler herefter, samt tror på at kroppen ved den rette behandling og under de rette betingelser er i stand til at hele og helbrede sig selv.

Kroppens mange enheder har en given struktur og heraf en tilsvarende funktion som er gensidig. Alle disse strukturer og funktioner er indbyrdes forbundet og vil derfor direkte og/eller indirekte påvirke hinanden. Osteopatens primære formål med et behandlingsforløb vil være at (gen)oprette balance i eller imellem disse kropssystemer.

Vi er klar over at en manuel (osteopatisk) behandling ikke kan stå alene i en fuldstændig sundhedsmæssig betragtning, hvilket også betyder at vi i behandlingsøjemed vil vejlede til en ændret livsstil og en ændret sundhedstilstand for at undgå fremtidige problemer.

Vi sørger i høj grad også for at inddrage klienten i behandlingsforløbet, da vi er overbevist om at det giver de bedste resultater (især de langsigtede resultater). Samtidig mener vi at risikoen for at problemet gentager sig i fremtiden er reduceret, hvis klienten tager sit ansvar for sin situation og selv er en aktiv medspiller i hele forløbet. Ligeledes vil en øget kropsbevidsthed fastholde de forbedringer som er opnået i forløbet og virke forebyggende.

I den indledende samtale og undersøgelse vil Osteopaten ud fra specifikke screenings- og undersøgelsesteknikker tage stilling til om det vil være nødvendigt/relevant for klienten at tage kontakt til egen læge eller til anden specialist, inden et videre behandlingsforløb fortsættes.

En osteopat er en behandlings-specialist som ved hjælp af sin viden og sine hænder udfører en manuel diagnosticering af holdningsforstyrrelser, fejlfunktioner og smertereaktioner i alle menneskets krops-systemer. I store træk deler vi kroppen op i flg. systemer:

Det muskulo-skeletale system:
(Knogler, muskler, nerver, sener, led, ledbånd, binde- og støttevæv)

Det kranio-sakrale system:
(Kraniet, rygsøjle og korsben, fascier og væsker (CSF))

Det viscerale system:
(Organer, nerver, blodkar, lymfer, bindevæv)

Hvem behandler vi

Vi behandler alle aldersgrupper helt fra spædbørn og til den ældre generation, skadet klienter samt gravide. En osteopat er uddannet til at udføre differentieret behandling blandt andet efter et individuelt behov og ønske, men også efter klientens kropstype, generelle sundhedstilstand og stress-niveau.

Hvilke gener kan behandles?

Vi kan hjælpe dig med med rigtig mange forskellige ting. Det kunne være gener efter et piskesmæld, som hovedpine og nakkesmerter. Det kunne også være smerter i skulderen, lænden eller andre ledsmertet. Men også andre gener som: svimmelhed, vejrtrækningsteknikker, halsgener og asta.

Piskesmældsgener, hovedpine og migræne
Nakke og halsproblemer (Bla. Torticollis)
Skulder og brystryg (Frossen skulder)
Lændeproblemer og smerter
Bækkensmerter (Bl.a. halebenssmerter)
Hofte og lyskensmerter (Isciasproblemer)
Knæproblemer (Løber og springerknæ)
Ankel og fodskader (Bl.a. Funktionel platfod)
Achilles og hælproblemer (evt. hælspore)
Albueproblemer (Bl.a. Musearm og Tennis/golfalbue)
Håndled og håndproblemer (Karpaltunnelsyndrom, seneskedehindebetændelse)
Sportsskader
Hold i ryggen (Facetledssyndrom)

Yderligere kan vi afhjælpe…

Svimmelhed, øre, øjne, næse og halsgener
(mellemørebetændelse, bihulebetændelse, refluks)
Kæbeproblemer (Bla. mislyde)
Fordøjelses (mave-tarm) problemer
(forstoppelse, Diarré, irriteret tyktarm, crohn’s, collitis)
Kolik, astma, vejrtrækningsproblemer
Underlivsproblemer (Menstruationssmerter, inkontinens, hyppig vandladning, natlig vandladning m.m.)
Graviditetsgener, baby og børnebehandling
Kramper, slidgigtsgener, kroniske smerter
Diskusproblemer (bla. diskusprolaps)
Scheuermann, scoliose, stress og angstgener

Book tid